Skip to content

Luchtwassers

Luchtwassers

Technisch reinigen en desinfecteren luchtwassers in industrie en agrarische sector

Vervuiling is een terugkerend probleem bij filterpakketten of lamellen van luchtwassers. Filterpakketten moeten regelmatig technisch gereinigd en gedesinfecteerd worden om de continuïteit van de luchtwasser te waarborgen.

Vervuiling en dichtslibben van filterpakketten in luchtwassers zorgen voor veel problemen. Het regelmatig technisch reinigen van de luchtwasser voorkomt verstopte pakketten. Wettelijk is het verplicht om minstens één maal per jaar de luchtwasser technisch te reinigen. Als dit vaak maar half of zelfs niet wordt uitgevoerd, loopt uw energierekening torenhoog op.

Abalco® heeft jarenlange ervaring in het technisch reinigen van luchtwassers. Door een combinatie van de juiste volledig biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen met speciale reinigingsequipment, kan Abalco® uw bedrijfsproces garanderen. Tevens heeft Abalco® de mogelijkheid om verschillende geurvernietigers te doseren welke NH3 dampen reduceren (geurvermindering) waardoor u minder hoeft te spuien.

Wetenschappelijk bewezen

Onderzoekinstituut ILVO heeft aangetoond dat door het tijdig reinigen van een luchtwasser onnodig energieverbruik voorkomen kan worden. In het kader van het project ‘Energiebewust Boeren’ werd een biologische luchtwasser doorgemeten. Hierbij werd het drukverschil over de luchtwasser opgemeten gedurende een bepaalde periode. Lees hier het rapport over dit onderzoek. (bron: Donald Dekeyser en Veerle van Linden)

Reinigen luchtwasser

Luchtwasser reinigen? Abalco® Service BV is gespecialiseerd in het reinigen en desinfecteren van luchtwassers en kan u adviseren over de te nemen maatregelen voor de toekomst. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs en wij zullen u op locatie deskundig adviseren.

 luchtwassers luchtwassers luchtwassers
luchtwassers luchtwassers
Scroll To Top