Skip to content

Standaard zinklaagdikte meting

Standaard zinklaagdikte meting

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een proces waarbij een zinklaag wordt aangebracht op metaal. Hierdoor wordt het metaal beschermd tegen corrosie. Het zink dient daarbij als beschermende laag en treedt op als “opofferingsmetaal”. Doordat zink sneller zal corroderen dan het onderliggende metaal, blijft het metaal en dus uw installatie intact. De laagdikte is afhankelijk van de samenstelling van het onderliggende metaal, de dikte van het metaal en de tijd dat het materiaal zich in het zinkbad bevindt. In de NEN-EN-ISO 1461 is een norm opgesteld voor de minimale zinklaag dikte. De dikte van de laag is een bepalende factor hoe lang uw materiaal beschermd is en dus van de levensduur van uw installatie.

Hoe wordt de zinklaag gemeten?

De specialisten van de Support afdeling verrichten jaarlijks een meting van de zinklaagdikte op uw coil. Deze dikte wordt gedocumenteerd om vervolgens de waterbehandeling hier op af te stemmen. Tijdens deze controle wordt de dikte en het uiterlijk gecontroleerd. De meting van de dikte gebeurt met behulp van de “magnetische methode”. Hierbij wordt een magnetisch staafje op de zinklaag geplaatst. De hoeveelheid kracht die het kost om een magnetisch staafje van de zinklaag te trekken, bepaalt de dikte van de laag. De gewenste dikte van de zinklaag is gerelateerd aan de dikte van de coil. Een nieuwe pijpenbundel dient daarnaast op de juiste manier gepassiveerd te worden. Zo wordt corrosie in de toekomst tegen gegaan.

Onze inspecteurs verrichten jaarlijks een meting aan de zinklaagdikte

Onze inspecteurs meten jaarlijks de dikte van de zinklaag

Zinklaagdikte meting door Abalco®

Abalco® voert de meting jaarlijks uit en voorziet u op deze manier van het juiste advies voor uw waterbehandeling. Wilt u ook een jaarlijkse zinklaagdikte meting op uw coil? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot zinklaagdikte meting en passivering!

Beschikbaar voor:

Scroll To Top