zonnepanelen reinigen

Bel mij terug

Zonnepanelen reinigen

Het is ontzettend van belang dat zonnepanelen circa 3 keer per jaar geïnspecteerd worden op (atmosferische) vervuiling en dat de zonnepanelen met regelmaat gereinigd worden. April is namelijk een belangrijk moment in het jaar om de zonnepanelen te laten reinigen. Vanaf deze maand start de reeks met zonnige maanden van het jaar. Het is uitermate belangrijk dat de zonnepanelen gereinigd zijn zodat deze een extra rendement op de energieproductie kunnen leveren.

Meer rendement met gereinigde zonnepanelen

Door de atmosferische vervuiling van zonnepanelen zal er minder licht de zonnecellen van de zonnepanelen bereiken. Hierdoor zal de energieopbrengst gaan afnemen. Wanneer u frequent uw zonnepanelen laat reinigen met daarvoor geschikte volledig biologische reinigingsmiddelen blijft de energieproductie gedurende het jaar optimaal, zeker in het voorjaar en in de zonnige zomermaanden.

Zonnepanelen dienen ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk licht (fotonen) de zonnecellen kan bereiken. Reflectie van het glas en onzuiverheden in het zonnepaneel zullen nadelige effecten hebben op het uiteindelijke vermogen van een zonnepaneel. Door atmosferische vervuiling van het zonnepaneel kan het verlies oplopen tot 25% of soms meer. Het is dus zeker van belang om de zonnepanelen zo nu en dan te laten reinigen.

De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaalt de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en het is dus van belang de panelen frequent door een specialist als Abalco® te laten reinigen.

Ook inwendig technisch reinigen van zonnepanelen

Ook het inwendig technisch reinigen van uw zonnecollectoren behoort tot onze disciplines. Door vuil- en/of vetafzetting aan de binnenzijde van de collectoren loopt de warmteoverdracht terug. Abalco® zorgt ervoor dat uw zonnepanelen op een zorgvuldige manier inwendig gereinigd worden. Als u meer wilt weten over zonnepanelen reinigen, laat het ons gerust weten. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren.