Coaten van koel- en warmte technische installaties: voorkomen is beter dan genezen!

Na een aantal jaar ziet u op uw energierekeningen dat de koel- en warmte technische installatie in uw bedrijf steeds meer energie verbruikt. Daarnaast moet de installatie steeds langer draaien om warmte af te geven. U hebt nu de keuze om voor hoge kosten de installatie volledig te laten reinigen, waarbij deze enige tijd stil ligt, of de complete installatie te vervangen. Echter, u loopt dan nog steeds het risico om binnen een paar jaar tegen dezelfde problemen aan te lopen. Het verlaagde rendement wordt namelijk veroorzaakt door aantasting van de lamellenblokken en microchannels in de installatie. Met name buiteninstallaties ondervinden veel invloed van buitenlucht, uv-straling en weersomstandigheden die leiden tot corrosie op de aluminium lamellen en microchannels. Deze zorgen als het ware voor een extra isolatielaag, waardoor de gewenste warmteoverdracht sterk wordt verminderd met alle gevolgen van dien.

Onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ heeft Abalco® diverse coatings ontwikkeld om corrosie tegen te gaan. Naast corrosiepreventie, hebben ze ook anti-adhesie en antimicrobiële eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat de lamellenblokken en microchannels eenvoudiger te reinigen zijn. Dit is met name in de voedingsindustrie van belang, waar het extra belangrijk is dat installaties vrij zijn van bacteriën en andere micro-organisme. Er worden dan vaak zeer agressieve chemicaliën gebruikt voor de reiniging, maar deze chemicaliën hebben als gevolg dat het corrosieproces versneld wordt. Met de juiste coating is dit verleden tijd.

Tenslotte beschikken de coatings van Abalco® over speciale warmte- en koude geleidbare eigenschappen, waardoor de capaciteit van de installatie zelfs wordt verhoogd!

Om zeker te weten dat u een goed werkende coating heeft, is in 2007 de ISO normering 12944 opgesteld. Deze wereldwijde benchmark gaat verschillen in regionale richtlijnen tegen en helpt zo de corrosiebescherming van constructiestaal te bepalen. Naast deze normering ontvangt u van Abalco® een garantiecertificaat voor 3 tot 5 jaar voor alle behandelde installaties.

Met de coatings van Abalco® voorkomt u dus een verlaagd rendement en vergemakkelijkt u bovendien de reiniging van uw installaties! Wilt u uw installatie ook voorzien van een degelijke coating? Neem dan snel contact op, onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren.