Coaten installaties

Abalco® heeft voor koel- en warmte technisch installaties speciale coatings ontworpen welke aan de hoogste eisen voldoen.

Abalco® is specialist in levensduurverlenging, renovatie van lamellenblokken, microchannels, luchtbehandelingskasten, leidingen, buffervaten, pijpenbundels, koeltorens en verdampingscondensor.

coaten abalran

Abalran® 219 / Heresite

Abalran® 219 en Heresite lamellen,- en microchannel behandelingen zijn specialistische behandelingen, speciaal ontworpen om corrosievorming op de lamellen of microchannels tegen te gaan en om in de toekomst corrosie te voorkomen.  Deze behandeling reduceert onnodige capaciteitsverlies van o.a. luchtgekoelde condensors, drycoolers, airfinbanken, verdampers, airco systemen en inductieunits.

Abalran® 219 is ook een warmte-, en koudegeleidbare coating zodat er totaal geen negatieve invloed is op de capaciteit van de installatie. In tegendeel, de capaciteit wordt verhoogt.

Garantiecertificaat

Alle nieuwe installaties die door ons behandelt zijn met Abalran® 219 ontvangen van ons een garantiecertificaat van 3 tot 5 jaar, afhankelijk van de toepassingsomgeving.

Abalran® primecoat

Abalran® primecoat i.s.m. Abalran® 219 Is ook zeer geschikt om pijpenbundelplaten en kopdeksels te behandelen, zodat corrosie en aanhechting van vuil afgeremd en/of voorkomen wordt.

Abalran® 260 Vloercompound

Abalran® 260 Vloercompound is een flexibele gietcoating die speciaal toegepast wordt in luchtbehandelingskasten. Deze gietcoating verlengt de levensduur van de luchtbehandelingskast en kan in het kader van de regelgeving makkelijk hygiënisch worden gereinigd en gedesinfecteerd. In de voedselverwerkende industrie en utiliteit is dit een pre.

Abalran® 24hr

Deze speciale coating wordt toegepast in waterbakken van koeltorensen/of verdampingscondensors. Deze wordt toegepast i.v.m. de zeer korte uithardingstijd. De eigenschappen van deze coating zijn: buigzaam, waterbestendig, slijtage bestendig, isolerend, chemisch resistent, geluiddempend, bestendig tegen hoge en lage temperaturen, schok- en trillingdempend, naadloos, uitstekend hechtingsvermogen en laag soortelijk gewicht.

Abalran® Blanke Lak

Een speciale lak voor installaties t.b.v. zeevaart en/of offshore. Deze speciale blanke lak wordt aangebracht op nieuwe apparatuur zowel, gehele binnenzijde (incl. printplaten) als buitenzijde (excl. de lamellenblokken)