Verdampers en koelers

verdampersVerdampers en luchtkoelers raken gemakkelijk vervuild door vetten, schimmels en stof. Door deze vervuiling verliest de verdamper een groot deel van zijn koelcapaciteit, levensduur en is er kans op lekken. Daarnaast is de vervuiling vaak een broeinest van schimmels en bacteriën. Dankzij ventilatoren worden de vervuiling en schimmels over de gehele ruimte verspreid, waardoor de algehele luchtkwaliteit sterk achteruit gaat en uw producten besmet kunnen worden.

Daarnaast kan corrosie van de verdamper of luchtkoeler optreden. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht van de verdamper, waardoor de geïnstalleerde installatie meer energie gaat verbruiken en de capaciteit afneemt.

Het is dan ook verstandig om periodiek uw verdampers te laten nakijken en technisch te reinigen. Zo zorgt u voor een gezonde leef- en werkomgeving.

Ervaring Abalco®

De specialisten van Abalco® hebben ruime ervaring met het reinigen van verdampers en luchtkoelers. Gereinigde en/of gedesinfecteerde verdampers (luchtkoelers) worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of desinfectie digitaal krijgt opgestuurd.

Technisch reinigen verdampers

Voor meer informatie over het technisch reinigen en/of desinfecteren van verdampers (luchtkoelers) kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs.