Skip to content

Waterbehandeling en waterlevering

Waterbehandeling en waterlevering

De voordelen van waterbehandeling en waterlevering

Een goede waterbehandeling is in vrijwel alle industrieën noodzakelijk. Water wordt onder andere gebruikt als koelwater, ketelwarmte of om afvalstoffen af te voeren. Het is een belangrijk onderdeel in veel installaties, dus een storing kan grote gevolgen hebben voor uw productieproces. Corrosie en afzetting van het water tegen de leidingen of ketels zorgen voor verminderde waterdoorvoer en verminderde waterafgifte. Hierdoor gaat het energieverbruik omhoog, ontstaan storingen en kan zelfs het volledige productieproces stil komen te liggen. Waterbehandelingsinstallaties voorkomen deze problemen door er voor te zorgen dat het water van de juiste kwaliteit blijft. De juiste waterbehandeling zorgt dus voor bescherming van uw productieprocessen en bespaart u geld en energie.

Daarnaast is bij veel industriële processen speciaal water zoals gedemineraliseerd water, gedestilleerd water of kiemvrij water essentieel. Ook is er voor grote evenementen vaak een tijdelijke watervoorraad nodig. Hierbij is het van belang dat de extra water voorraad zo snel mogelijk geleverd wordt.

 

Hoe zorgt Abalco® voor de juiste waterbehandeling en waterlevering?

Abalco® heeft de kennis en technologie in huis voor de juiste waterbehandeling. Zo kan Abalco® u complete waterbehandelingsinstallaties leveren. Naast losse componenten en montage, omvat dit ook de inbedrijfstelling van uw installatie. Daarnaast bieden wij controle en onderhoud van uw installatie. Hierbij worden de onderdelen van de installatie gecontroleerd en indien nodig vervangen. Ook worden er watermonsters genomen en worden de verbruiksgegevens gecontroleerd. Tenslotte kan Abalco® een legionella bemonstering doen en een beheerplan opstellen. Hierdoor voldoet u aan de door Arbo wetgeving uitgegeven beleidsregel 4.87a en de richtlijnen ISSO 55.3 en AI32.

Naast de behandeling van water, kan Abalco® ook partijen water leveren. Dit wordt gedaan door Abalco® Water Delivering Support. Zij staan 24/7 klaar om u te hulp te schieten. Transport van dit water gebeurt met speciale tankwagens via land, maar ook met schepen over het water. De tankwagens zijn ‘dedicated’, wat betekent dat ze enkel voor één type water worden gebruikt. Zo wordt de hoogste kwaliteit gegarandeerd. Bij de keuze voor transport over land of over water wordt uiteraard gekeken of de locatie via het water bereikbaar is, maar ook naar de snelheid van de levering en het kostenplaatje. Samen komen wij dan tot de optimale transportwijze van waterlevering.
Verder kan Abalco® u voorzien in mobiele demi-installaties. Deze tankwagens zijn aan te sluiten op bron- of leidingwater en zetten dit om in gedemineraliseerd water. Zo garandeert u de toevoer van voldoende demiwater.

 

Waterbehandeling door Abalco®

Normaal zijn minstens drie partijen noodzakelijk voor het in stand houden van een goede waterbehandeling. Dit zijn een waterbehandelaar, een partij voor mechanisch onderhoud en een partij voor technische reiniging. Abalco® heeft deze partijen gebundeld tot één totaalconcept. Hierdoor worden uw zorgen uit handen genomen en hebt u één aanspreekpunt voor het gehele proces. Zo bent u als beheerder of eindgebruiker verzekerd van een optimale waterbehandeling. 

 

Waterlevering door Abalco® Water Delivering Support

Abalco® Water Delivering Support levert onder andere gedemineraliseerd water (demiwater), gedestilleerd water, gecondenseerd water, kiemvrijwater, drinkwater, bronwater, zout water en koud-, warm-, en heetwater. Kiest u voor waterlevering door Abalco®, dan kiest u voor kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid. Met afnamepunten door de hele Benelux, mobiele demi-installaties, trucks en schepen die we 24/7 in kunnen zetten, garanderen wij een snelle levering. 

 

Contact

Bent u geïnteresseerd in, of hebt u vragen over waterbehandeling en/of waterlevering? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden over controle en onderhoud van waterbehandelingsinstallaties, legionellabeheersing, en/of waterlevering. 

Handige links

http://water.jouwportaal.nl

http://www.hids.nl

Scroll To Top