Skip to content
Watergebruik koelsystemen Nederland

Duurzame koelwaterbehandeling

zonder chemicaliën

Water wordt vaak ingezet als koelmiddel in koeltorens en verdampingscondensors, maar dit kan leiden tot kalkafzetting, corrosie en de groei van biologie en legionella.

Om dit tegen te gaan worden er hardheidsstabilisatoren, corrosie-inhibitoren en biociden als waterbehandeling toegevoegd. Deze zijn echter kostbaar en bovendien belastend voor het milieu. Gelukkig is dat met de waterbesparende SRCT koelwaterbehandeling van Abalco nu verleden tijd.

Slim & effectief tegen calcium en legionella

Onze oplossing is een waterbehandeling voor koeltorens door middel van elektrolyse. Koelwater wordt door een reactiekamer gepompt waar kalk mechanisch door een gepatenteerd mechanisme (SRCT) wordt verwijderd. Er is geen voorbehandeling van het water nodig, wat aanzienlijk scheelt in energieverbruik en investeringskosten.

Tijdens deze elektrolyse worden er ook OH - ionen gevormd, waardoor de PH-waarde stijgt welke beschermend optreedt tegen corrosie. Aanwezige chlorides worden omgezet naar actief chloor, wat de groei van biologie en legionella tegengaat. Hoe dat werkt? Bekijk de video ►

Onderzoeken van samples koelwater

Voor nieuwe installaties of als retrofit

Deze waterbehandeling kan geïntegreerd worden in nieuwe ontwerpen, maar ook als retrofit in bestaande koelwater installaties. De installatie is bovendien zeer onderhoudsarm, wat leidt tot nagenoeg geen downtime.

Onafhankelijke laboratoria hebben deze installatie langdurig volledig getest in Nederland en vergeleken met traditionele systemen. Wereldwijd zijn er al duizenden SRCT installaties in gebruik waarmee deze technologie zich bewezen heeft als een duurzaam en kosteneffectief alternatief voor chemische koelwaterbehandeling.

Korte terugverdientijd & subsidie mogelijk

Naast de aanschaf brengt het gebruik van chemische additieven voor koelwaterbehandeling ook kosten mee voor handling en opslag. De prijzen van toevoegingen zoals stabilisatoren, biocides en corrosie inhibitoren zijn de laatste jaren explosief gestegen. Bovendien degraderen ze  over tijd, waardoor het waterverbruik op de lange termijn veel hoger ligt.

Met onze oplossing zijn zeer korte terugverdientijden haalbaar. Bovendien zijn subsidies zoals de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) mogelijk. Neem hieronder contact op voor een vrijblijvende berekening voor uw situatie.

kosten-bespren-met-kioelwaterbehandeling

Ontvang prijsopgave en ROI berekening

Vul het formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een prijsopgave en schatting van de terugverdientijd (ROI) voor uw situatie.

 

 

Scroll To Top