Skip to content

NH3-CO2/Glycol Calamiteitenservice

Abalco® biedt een calamiteitenservice als er lekkage is in een warmtewisselaar

Door lekkage in een warmtewisselaar, kunnen CO2 en ammoniak zich mengen.

Calamiteitenservice NH3-CO2/glycol problemen

In de industrie is een toenemend gebruik van natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak (NH3), kooldioxide (CO2) en koolwaterstoffen. Veelal maakt men gebruik van een warmtewisselaar waarin ammoniak CO2 afkoelt. Aan de CO2 zijde wordt de warmtewisselaar als cascadecondensor gebruikt of er wordt CO2 doorheen gepompt als koudedrager. Als er een lekkage ontstaat in de warmtewisselaar, wordt er al snel CO2 in het ammoniak systeem geperst. Dit komt door het grote drukverschil tussen deze twee koudemiddelen. Als ammoniak en CO2 zich mengen, ontstaat er een zout dat grote problemen veroorzaakt in het NH3 systeem. Dit heeft stilstand en productieverlies als gevolg voor de eindgebruiker. Abalco® heeft hiervoor een calamiteitenservice in het leven geroepen. Deze calamiteitenservice is 24/7 beschikbaar.

Specialisten van Abalco®

Onze specialisten, waaronder een koudetechnisch calamiteitenspecialist, staan altijd klaar. Nadat u de calamiteitenservice hebt ingeschakeld, zijn zij zeer snel ter plaatse. Samen met de installateur pakken ze de calamiteit aan. Zo wordt het productieverlies tot een minimum beperkt. Door te spoelen met een vloeistof wordt het zout opgelost en buiten het systeem opgevangen. Aan de spoelvloeistof wordt indien noodzakelijk een inhibitor toegevoegd. Deze voorkomt dat er corrosie aan de binnenzijde van het koudesysteem ontstaat. Als de zoutoplossing te lang in het systeem zit kan er corrosievorming optreden. De corrosie dient vervolgens chemisch verwijderd te worden. Het is belangrijk om nadien het spoelmiddel grondig te verwijderen en de installatie zo goed als mogelijk met voldoende perslucht of stikstof door te blazen. Op deze manier wordt het meeste vocht uit de installatie gehaald. Hierna kan het vacumeren en het vervolgtraject door de installateur uitgevoerd worden.

Ervaring Abalco®

Als Abalco® kunnen we u gerust stellen dat we ervaring hebben in het technisch reinigen van een verontreinigd ammoniak systeem. Met succes zijn al diverse systemen naar tevredenheid gereinigd. Speciaal hiervoor ontwikkelde equipement staat in Werkendam gebruiksklaar, waardoor we snel kunnen schakelen. Voor deze spoedklussen staat onze calamiteitenservice 24/7 paraat.

Bel onze calamiteitenservice

Mocht u in de toekomst ook met deze problemen te maken krijgen, aarzel niet en bel meteen de calamiteitenservice van Abalco®. Ook bestaat de mogelijkheid u te verzekeren bij Abalco® voor de kosten van toekomstige calamiteiten.

Scroll To Top