Skip to content

Air fin banken reinigen

Air fin banken reinigen

Waarom uw airfin banken reinigen?

Air fin banken zijn zeer gevoelig voor vervuiling. De air fin banken bevinden zich vaak hoog in de fabriek, buiten het zicht. Stofdeeltjes hechten zich aan de ‘vinnen’, waardoor de warmteoverdracht afneemt. Hierdoor verliezen air fin banken snel hun efficiëntie. Uit onderzoek blijkt dat dit kan oplopen tot 50%. Dit leidt niet alleen tot meer energieverbruik, maar ook tot grotere slijtage van de onderdelen en geluidshinder. Daarnaast neemt de koelcapaciteit van uw installatie af. Als dit teveel afneemt, kan dit leiden tot beperkingen in de productie en direct kosten verlies. 

Bij Abalco® gebruiken we een speciale reinigingsmethode om uw air fin banken snel weer te laten werken als nieuw. De installatie wordt hierbij uitwendig gereinigd. Eerst wordt een speciale foam aangebracht op de vinnen. Dit schuim vergroot de contacttijd met het vuil. Tevens weekt het vuil los en lost de vervuiling op in het foam. Tenslotte wordt het schuim samen met de vervuiling weggespoeld met warm water. Abalco® is hierbij de enige die een lage druk gebruikt en zo extra zorg draagt voor uw installatie. Na deze gespecialiseerde reiniging, werkt uw installatie weer als nieuw! Wij raden aan om air fin banken minimaal één keer per jaar te reinigen. Voor een optimaal resultaat, kiest u voor periodiek onderhoud één keer per half jaar.

Coating en rapportage

Naast air fin banken reinigen, biedt Abalco® ook aan om uw installatie te coaten. Abalco® heeft hiervoor de speciale coatings Abalran® 219 en Heresite ontwikkeld die de vinnen beschermen tegen corrosie en zorgen voor een verbeterde warmteoverdracht. Dit draagt bij om op ieder gewenst moment over een optimaal functionerende installatie te kunnen beschikken. Gereinigde en/of gecoate air fin banken worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of coaten digitaal krijgt opgestuurd.

Air fin banken reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist met betrekking tot air fin banken reinigen en ontvetten. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van air fin banken verzekerd zijn op het gebied van optimale werking van uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw air fin banken.

Meer weten over het reinigen van air fin banken? In deze brochure van de overheid vindt u meer informatie.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top