Skip to content

Airco reiniging

Airco reiniging

Hoe kan airco reiniging u energie besparen?

Tijdig uw airco reinigen en desinfecteren en periodieke controle van uw airconditioning systeem voorkomt veel problemen. Dankzij de continu circulerende luchtstroom vervuilen de onderdelen van het airconditioning systeem snel. Dit leidt tot een verminderde werking van de airco en tot een verhoogd energieverbruik. Een vervuilde airco kan uw energieverbruik tot wel 30% doen toenemen en kan er zelfs toe leiden dat de gewenste temperatuur niet wordt bereikt. Daarnaast kan de vervuiling de levensduur van de installatie verkorten. Tot slot kan er lekkage optreden en gaan onderdelen kapot.

Het vervuilde systeem zorgt niet alleen voor technische problemen, maar ook de luchtkwaliteit gaat sterk achteruit. Schimmels en bacteriën vinden in de vervuilde airco een ideale voedingsbron. Deze schimmels verspreiden vaak een onaangename geur. Daarnaast kunnen ze zorgen voor een allergische reactie of aandoeningen aan de luchtwegen. Een overschrijding van de toelaatbare kiemgetallen, heeft een negatieve invloed op de gezondheid en leidt tot een verhoogd ziekteverzuim.

Airco onderhoud

Een regelmatige controle van uw airconditioning zorgt er voor dat uw luchtbehandelingssysteem efficiënt blijft werken. Daardoor voorkomt u onnodig hoge energiekosten en houdt de hygiëne in uw ruimtes op orde. Aangeraden wordt om na installatie van uw systeem minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt uw airco technisch gereinigd en defecte onderdelen worden vervangen. Dit bevat onder andere de reiniging van de binnen- en buitenunit van de airco en het reinigen van de filters.

Technisch airco reinigen en desinfecteren

Abalco® is specialist in het technisch reinigen en desinfecteren van uw airconditioning systeem. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van airconditioning systemen verzekerd zijn op het gebied van hygiëne, luchtkwaliteit en optimale werking? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw airconditioning.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top