Skip to content

Controle waterbehandeling

Hoe geld besparen met controle waterbehandeling?

Tijdens een controle waterbehandeling wordt de werking van de waterbehandelingsinstallatie gecontroleerd

Laat tijdig uw waterbehandelingsinstallatie controleren om storingen te voorkomen

Bij een controle waterbehandeling controleert Abalco® uw waterbehandelingsinstallatie en worden er watermonsters genomen. Dit om te controleren of uw installatie naar behoren werkt. Water is een essentieel onderdeel van veel productieprocessen en de juiste kwaliteit van water is dus van belang om uw processen draaiende te houden. De kwaliteit van het water wordt geregeld met de waterbehandelingsinstallatie. Zodra deze niet meer goed werkt heeft dit dus grote gevolgen. Het energieverbruik gaat omhoog, er ontstaan storingen en zelfs het gehele productieproces kan stil komen te liggen. Met een tijdige periodieke controle waterbehandeling bespaart u dus veel geld!

Wat doen we tijdens een controle waterbehandeling?

Tijdens de periodieke controle waterbehandeling worden de losse onderdelen van uw waterbehandelingsinstallatie gecontroleerd en indien nodig technisch gereinigd. Deze onderdelen zijn onder andere de spui-doseerregeling, doseerpompen spuiklep en meetsensoren. Om de goede werking en instelling van de installatie te toetsen, worden er watermonsters genomen en geanalyseerd. De analyse vindt plaats op de volgende parameters:

 • pH
 • Geleidbaarheid
 • Totale hardheid
 • p- en m-alkaliteit
 • Chloridegehalte
 • Productgehalte
 • Indikking (concentratiefactor)

  Tijdens de controle waterbehandeling worden monsters genomen voor analyse

  De Service Engineer neemt watermonsters af voor metaal- en/of bacteriologisch onderzoek

Daarnaast worden de verbruiksgegevens van de waterbehandeling gecontroleerd en genoteerd.

Indien dit door de Service Engineer noodzakelijk wordt geacht, kunnen er monsters voor metaal- en/of bacteriologisch onderzoek worden meegenomen voor een uitgebreide analyse.

Koelwaterbehandeling zonder chemicalien

Waterbehandeling voor koeltorens / condensors vergt speciale aandacht. Zonder behandeling is het koelsysteem kwetsbaar voor kalkafzetting (scale), roest en legionella.

Om dit tegen te gaan worden er normaal gesproken verschillende chemicalien aan het koelwater toegevoegd. Deze zijn echter niet goed voor het milieu en bovendien prijzig.

Onze oplossing is een innovatieve waterbehandeling voor koeltorens middels elektrolyse. Het calcium slaat daarbij neer op de elektrodes, en het aanwezig chloor wordt geactiveerd om zo de groei van biologie tegen te gaan. Deze methode is niet alleen milieuvriendelijker, maar verdient zichzelf ook zeer snel terug.

Controle waterbehandeling door Abalco®

Normaal zijn minstens drie partijen noodzakelijk voor het in stand houden van een goede waterbehandeling. Dit zijn een waterbehandelaar, een partij voor mechanisch onderhoud en een partij voor technische reiniging. Abalco® heeft deze partijen gebundeld tot één totaalconcept. Hierdoor worden uw zorgen uit handen genomen en hebt u één aanspreekpunt voor het gehele proces. Wilt u als beheerder of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimaal werkende waterbehandelingsinstallatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot een periodieke controle waterbehandeling

Beschikbaar voor:

Scroll To Top