Skip to content

Waterbehandeling

De voordelen van waterbehandeling

Een goede waterbehandeling is in vrijwel alle industrieën noodzakelijk. Water wordt onder andere gebruikt als koelwater, ketelwarmte of om afvalstoffen af te voeren. Het is een belangrijk onderdeel in veel installaties, dus een storing kan grote gevolgen hebben voor uw productieproces. Corrosie en afzetting van het water tegen de leidingen of ketels zorgen voor verminderde waterdoorvoer en verminderde waterafgifte. Hierdoor gaat het energieverbruik omhoog, ontstaan storingen en kan zelfs het volledige productieproces stil komen te liggen. Waterbehandelingsinstallaties voorkomen deze problemen door er voor te zorgen dat het water van de juiste kwaliteit blijft. De juiste waterbehandeling zorgt dus voor bescherming van uw productieprocessen en bespaart u geld en energie.

waterbehandeling koeltorens

 

Hoe zorgt Abalco® voor de juiste waterbehandeling?

Abalco® heeft de kennis en technologie in huis voor de juiste waterbehandeling. Zo kan Abalco® u complete waterbehandelingsinstallaties leveren. Naast losse componenten en montage, omvat dit ook de inbedrijfstelling van uw installatie. Daarnaast bieden wij controle en onderhoud van uw installatie. Hierbij worden de onderdelen van de installatie gecontroleerd en indien nodig vervangen. Ook worden er watermonsters genomen en worden de verbruiksgegevens gecontroleerd. Tenslotte kan Abalco® een legionella bemonstering doen en een beheerplan opstellen. Hierdoor voldoet u aan de door Arbo wetgeving uitgegeven beleidsregel 4.87a en de richtlijnen ISSO 55.3 en AI32.

 

Waterbehandeling door Abalco®

Normaal zijn minstens drie partijen noodzakelijk voor het in stand houden van een goede waterbehandeling. Dit zijn een waterbehandelaar, een partij voor mechanisch onderhoud en een partij voor technische reiniging. Abalco® heeft deze partijen gebundeld tot één totaalconcept. Hierdoor worden uw zorgen uit handen genomen en hebt u één aanspreekpunt voor het gehele proces. Wilt u als beheerder of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimale waterbehandeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden over controle en onderhoud van waterbehandelingsinstallaties en/of legionellabeheersing.

Scroll To Top