Skip to content

Anti Corrosion HVAC&R coating

Anti Corrosion HVAC&R coating

Coating voor uw HVAC&R installaties

Abalco® levert diverse coatings voor koel- en warmte technische installaties. Algemene coatings zijn vaak niet geschikt voor deze installaties, omdat ze niet gericht zijn de warmteuitwisselingscapaciteit te behouden. De coatings bij Abalco® zijn echter speciaal ontworpen voor de industrie en voldoen aan de hoogste eisen. Hiermee voorkomt u corrosie, wordt het rendement van de installatie behouden en verlengt u de levensduur van de installatie. Abalco® is specialist in levensduurverlenging, renovatie van lamellenblokken, microchannels, luchtbehandelingskasten, leidingen, buffervaten, pijpenbundels, koeltorens en verdampingscondensor. Wij leveren drie merken coatings, Heresite, Abalran® en Aqua Aero. Deze laatste is volledig op waterbasis en dus zeer milieuvriendelijk.

 

Abalran® coatings

Abalran® primecoat

Primecoat is samen met 219 zeer geschikt om pijpenbundelplaten en kopdeksels te behandelen. Corrosie en aanhechting van vuil wordt zo afgeremd en/of voorkomen.

Abalran® 260 Vloercompound

Abalran® 260 Vloercompound is een speciale coating voor luchtbehandelingskasten.

Abalran® 260 Is een speciale coating voor luchtbehandelingskasten

260 Vloercompound is een flexibele gietcoating die speciaal toegepast wordt in luchtbehandelingskasten. Deze gietcoating verlengt de levensduur van de luchtbehandelingskast en kan in het kader van de regelgeving makkelijk hygiënisch worden gereinigd en gedesinfecteerd. In de voedselverwerkende industrie en utiliteit is dit een pre.

Abalran® 24hr

Deze speciale coating wordt toegepast in waterbakken van koeltorens en/of verdampingscondensors. Deze wordt toegepast i.v.m. de zeer korte uithardingstijd. De eigenschappen van deze coating zijn: buigzaam, waterbestendig, slijtage bestendig, isolerend, chemisch resistent, geluiddempend, bestendig tegen hoge en lage temperaturen, schok- en trillingdempend, naadloos, uitstekend hechtingsvermogen en laag soortelijk gewicht.

Abalran® Blanke Lak

Een speciale lak voor installaties t.b.v. zeevaart en/of offshore. Deze speciale blanke lak wordt aangebracht op nieuwe apparatuur zowel, gehele binnenzijde (incl. printplaten) als buitenzijde (excl. de lamellenblokken).

 

Abalran® en Heresite coating voor lamellen

Abalran® en Heresite coating beschermt lamellen tegen corrosie

Heresite (Abalran® 219) coating

Heresite en Abalran® 219 lamellen,- en microchannel-behandelingen zijn specialistische behandelingen. Deze zijn speciaal ontworpen om corrosievorming op de lamellen of microchannels tegen te gaan en om in de toekomst corrosie te voorkomen. De behandeling reduceert onnodige capaciteitsverlies van o.a. luchtgekoelde condensors, drycoolers, airfinbanken, verdampers, airco systemen en inductieunits.

Abalran® 219 is ook een warmte-, en koudegeleidbare coating, zodat er totaal geen negatieve invloed is op de capaciteit van de installatie. In tegendeel, de capaciteit wordt zelfs verhoogd.

 

Aqua Aero coating

Sinds 2008 werkt Aqua Aero aan de nieuwe, wereldwijde standaard voor coatings in de HVAC&R industrie. De coatings zijn volledig op waterbasis en daardoor extra duurzaam. Echter, door telkens op zoek te gaan naar innovatieve processen om de coatings te produceren, blijft de hoge kwaliteit van de coatings behouden. Abalco® is de officiële Aqua Aero Coating Applicateur in de Benelux.

Aqua Aero C5-Marine

Alle staal constructies en HVAC&R installaties hebben, wanneer deze worden blootgesteld aan de atmosfeer, last van corrosie. Het is daarom van groot belang deze te beschermen met de juiste coating. De Aqua Aero coating biedt bescherming aan deze installaties, ook wanneer deze in hoog corrosieve omgevingen staan zoals zeewater (C5-M) of industriële omgevingen (C5-I). Deze coating voldoet aan de ISO 12944-5 norm.

Aqua Aero PAN coating

PAN coating is een polyurethaan coating (PU of PUR coating) geschikt als coating voor afvoerbakken en waterkasten met hygiënische, anti-corrosie oppervlakken. De PAN coating is goedgekeurd voor ASTM E84-17, UL 723 (klasse A) en NFPA 255.

Aqua Aero levert coatings op waterbasis met zeer hoge kwaliteit. Niet alleen goed voor de installatie, maar ook voor het milieu!

Garantiecertificaat

Alle nieuwe installaties die door ons behandeld zijn met deze coating, ontvangen van een garantiecertificaat van 3 tot 5 jaar, afhankelijk van de toepassingsomgeving.

Hebt u na het lezen van bovenstaande informatie vragen welke coating het beste geschikt is voor uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot het coaten van uw installaties.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top