Platenwisselaar of pijpenbundel reinigen

Platenwisselaar of pijpenbundel reinigen

 

Waarom uw platenwisselaar of pijpenbundel reinigen?

Tijdig uw platenwisselaar of pijpenbundel reinigen zorgt er voor dat u een optimaal rendement van uw installatie behoudt. Pijpenbundels en platenwisselaars zijn type warmtewisselaars waarbij twee verschillende soorten vloeistoffen warmte aan elkaar overdragen, zonder daarbij direct met elkaar in contact te komen. Een pijpenbundel bestaat uit een cilindrisch vat met daar in een bundel pijpen.

Tijdig uw pijpenbundel reinigen voorkomt storingen van de installatie

Weergave van een pijpenbundel

Bij een platenwisselaar bestaat het systeem uit meerdere platen die dicht op elkaar gekoppeld zijn. De pijpen en platen raken echter gemakkelijk vervuild. Deze vervuiling wordt veroorzaakt door het feit dat de installatie non-stop in werking is en er sprake is van hoge temperaturen in het systeem. De verontreiniging is vaak een afzetting van vet, olie, kalk, of mangaan. Deze stoffen hebben slechte geleidende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat de pijpen en/of platen hun warmte minder goed kunnen uitwisselen met als gevolg dat het rendement van uw installatie afneemt. Een vermindering van de warmteoverdracht en een drukverlies over het systeem zijn dan ook tekenen van vervuiling.

Platenwisselaar

In een platenwisselaar zijn meerdere platen dicht op elkaar gekoppeld voor warmteoverdracht.

Op de lange termijn leiden deze afzettingen zelfs tot het dichtslibben van de pijpenbundel of platenwisselaar met grote storingen als gevolg. Om het rendement van uw installatie hoog te houden en storingen te voorkomen, is het dus van belang uw systeem tijdig te reinigen.

Platenwisselaar of pijpenbundel reinigen door Abalco

Abalco® is specialist in het chemisch en technisch reinigen van uw pijpenbundel/platenwisselaar. Dankzij uitgebreide ervaring en het toepassen van innovatie, heeft Abalco® de methode aangepast om uw installatie vakkundig te kunnen reinigen. Dit omvat onder andere moderne apparatuur en de juiste chemicaliën. Door in overleg met uw installateur metingen te verrichten, kunnen wij u adviseren de benodigde maatregelingen te treffen. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimale capaciteit c.q. warmteoverdracht van uw installatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging van uw pijpenbundel/platenwisselaar.

Periodiek uw pijpenbundel reinigen voorkomt afzettingen op de installatie

Vervuilde installatie voor en na reiniging