Skip to content

Warmtewisselaar reinigen

Waarom uw warmtewisselaar reinigen?

Een veel voorkomend probleem bij warmtewisselaars is aanslag op de wanden van pijpen of platen. Dit heeft als gevolg dat de warmtegeleiding afneemt en daardoor het rendement omlaag gaat. Afhankelijk van het type warmtewisselaar is dit bijvoorbeeld aanslag door kalk- of mangaandeeltjes, algengroei of corrosie. Op de lange termijn leiden deze afzettingen zelfs tot het dichtslibben van de warmtewisselaar. Dit heeft storingen van de wisselaar en mogelijk zelfs stilliggen van de complete installatie als gevolg. Om het rendement van uw installatie hoog te houden en storingen te voorkomen, is het dus van belang uw systeem tijdig te reinigen.

Onderhoud warmtewisselaars

Abalco® is specialist in het onderhouden van verschillende types warmtewisselaars. Wij kunnen de specialistische reiniging op veel verschillende manieren toepassen. Per klant en per vervuiling wordt dit nader bekeken door onze specialisten.

Een greep uit reinigingsmethodieken die wij toepassen is:

  • Thermisch reinigen
  • Chemisch reinigen bij calcium “kalk”, mangaan of olie vervuiling
  • Mechanisch reinigen
  • Kinetisch en hydrostatisch reinigen
  • Ultrasonisch reinigen
  • Lage en/of hogedrukreiniging

In overleg met de klant bepalen we welke reinigingsmethode het beste kan worden toegepast.

Warmtewisselaar reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist in het chemisch en technisch reinigen van uw warmtewisselaar, met een speciale focus op pijpenbundels en platenwisselaars. Dankzij uitgebreide ervaring en het toepassen van innovatie, heeft Abalco® de methode aangepast om uw installatie vakkundig te kunnen reinigen. Dit omvat onder andere moderne apparatuur en de juiste chemicaliën. Door in overleg met uw installateur metingen te verrichten, kunnen wij u adviseren de benodigde maatregelingen te treffen. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimale capaciteit c.q. warmteoverdracht van uw installatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging van uw installatie.

Periodiek uw pijpenbundel reinigen voorkomt afzettingen op de installatie

Vervuilde installatie voor en na reiniging

Beschikbaar voor:

Scroll To Top