Skip to content

Air fin banken

Air fin banken

Air fin banken

Air fin banken zijn een speciale categorie binnen de luchtkoelers. Een air fin bank bestaat uit een bundel buizen met ‘vinnen’. Door deze buizen stroomt de vloeistof die gekoeld wordt. Een ventilator blaast tegelijkertijd lucht over de buizen. De vinnen op de buizen vergroten het oppervlak van de te koelen vloeistof. Door de combinatie van een groot oppervlak en een sterke luchtstroom is het koelen extra efficiënt. 

Air fin banken bevinden zich vaak boven in de fabriek, buiten het zicht. Dit maakt de buizen gevoelig voor vervuiling. Stofdeeltjes hechten zich aan de vinnen waardoor de warmteoverdracht vermindert. Dit leidt al snel tot een rendementsverlies van 20% tot 40%. Het is daarom sterk aan te raden periodiek uw air fin banken te reinigen. Doe dit bij voorkeur één keer per half jaar, maar minstens één keer per jaar. Naast een hoger rendement, voorkomt dit ook slijtage van het systeem en geluidsoverlast.

Meer informatie over reiniging door Abalco®?

Wilt u meer weten over het technisch reinigen van air fin banken? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs. U kunt uw telefoonnummer achterlaten via de “Bel mij terug” pagina of u kunt rechtstreeks een offerte aanvragen voor het reinigen van air fin banken. Tevens is het mogelijk om uw air fin banken periodiek te laten reinigen. In overleg met u stellen wij graag een service overeenkomst voor u op.

Scroll To Top