Skip to content

Dart Cleaning

Innovatieve reiniging van condensor- en warmtewisselaarpijpen.

Dart cleaning is de snelste methode om pijpen inwendig te reinigen. Speciale projectielen worden op hoge snelheid en lage druk doorgeschoten en verwijderen vervuiling, zoals algen, modder, slib, mosselen, en kalkvorming.

500-2000 pijpen reinigen per uur.

Projectielen (darts) worden door middel van speciale propulsie systemen door warmtewisselaar- en condensorpijpen geschoten. Het reinigingsproces duurt niet langer dan 5 seconden, ongeacht de lengte van de pijp. Met de juiste equipment en operators kunnen 500 tot 2000 pijpen per uur gereinigd worden.

Met Innovative Tube Cleaning Technology kunnen tot wel 80.000 buizen in 24 uur gereinigd worden

Met Dart Cleaning kan Abalco® tot 48.000 pijpen in 24 uur reinigen.

Snel, veilig, en kosten efficiënt.

Pijpreiniging met projectielen (dart cleaning) heeft diverse voordelen. Het is niet alleen de snelste manier om te reinigen, maar ook zeer veilig voor operators en apparatuur. Doordat het reinigingsproces op lage druk (40 bar) uitgevoerd wordt, is het risico op letsel of schade vrijwel nihil. Projectielen (darts) kunnen daarnaast meerdere malen gebruikt worden, wat scheelt in kosten.

Milieuvriendelijke reiniging.

Onze propulsie systemen werken op basis van ca. 40 bar druk en 130 liter/minuut waterflow. Echter, het reinigen van een pijp duurt slechts 5 seconden. Dat resulteert in een waterverbruikt van 10-15 liter per pijp. Daarnaast worden er geen chemicaliën gebruikt voor het reinigingsproces. Beide factoren gecombineerd resulteren in een milieuvriendelijke reinigingstechnologie.

Hoe gaat Dart Cleaning in zijn werk?

Tube cleaning darts worden gebruikt bij de Innovative Tube Cleaning Technology

Verschillende projectielen (darts) om elke type vervuiling effectief te kunnen verwijderen.

Na een kwalificatieproces worden de juiste type projectielen geselecteerd op basis van de pijpdiameter, vervuiling, en materiaal. Projectielen worden in de pijpen geladen en vervolgens doorgeschoten met speciale equipment wat werkt op basis van lage druk en hoge flow. De waterstraal duwt de darts door de pijpen en spoelt tegelijkertijd losgemaakte vervuiling weg.

DCS-gecertificeerde specialisten

Abalco beschikt over specialisten die getraind zijn volgens het DCS-programma. DCS staat voor Dart Cleaning Safety. In het kort betekent dit dat de operators volledig op de hoogte zijn van het reinigingsproces, veiligheidsprocedures en andere relevante onderwerpen die tijdens het reinigingsproces naar voren komen.

Om de projectielen (darts) daadwerkelijk door de warmtewisselaar- en condensorpijpen te kunnen schieten, beschikt Abalco over (3) type propulsie systemen:

  • Compact trailer system (CTU): meest gebruikte systeem voor reinigingsprojecten. Geschikt voor 2 dart cleaning pistolen. Reinigingssnelheid is ca. 500 pijpen/uur.
  • Air cargo container (ACC): speciale 20' container ontwikkeld voor luchtvracht transport bij internationale projecten. Geschikt voor 2 dart cleaning pistolen. Reinigingssnelheid is ca. 500 pijpen/uur.
  • 40' HC Container (HCC): 40' High Cube container omgebouwd tot compleet reinigingssysteem incl. watertanks, meerdere pompen, waterbehandeling en meer. Ontwikkeld voor de grootste pijpreiniging projecten. Geschikt voor 4-8 dart cleaning pistolen. Reinigingssnelheid is ca. 1000-2000 pijpen/uur.

Voor meer informatie en advies betreffende de dart cleaning technologie, staan onze deskundige en ervaren adviseurs u graag te woord. Neem vrijblijvend contact op met ons om uw vragen te bespreken.

Voordelen Dart Cleaning

  • Snelste pijpreiniging technologie
  • Kortere stilstand tijden door reiniging
  • Laag waterverbruik - geen chemicaliën
  • Milieuvriendelijke reinigingstechniek
  • Herbruikbare projectielen - kosten efficiënt

Wilt u meer specifieke informatie over Dart Cleaning vinden?

Beschikbaar voor:

Scroll To Top