Skip to content

Druppelvangers / waterverdeelpakketten

Gebruik druppelvangers

Druppelvangers worden gebruikt in luchtbehandelingskasten

Druppelvangers worden o.a. gebruikt in luchtbehandelingskasten

Druppelvangers dienen om vloeistofdruppels of mist te verwijderen uit een luchtstroom. Ze worden gebruikt in veel industrieën waar warmte afgevoerd moet worden. Voorbeelden hiervan zijn koeltorens, luchtbehandelingskasten, luchtwassers en gasturbines. De druppelvanger zorgt er voor dat verdere proces stappen beschermd worden. Het verlengt de levensduur van installaties en zorgt voor een blijvend hoog rendement van de installatie. Op deze manier blijven de onderhoudskosten laag en ligt het productieproces minder vaak stil voor onderhoud.

Voordelen druppelvanger

Uitvergroting duppelvangers

Uitvergrote weergave van een druppelvanger

De druppelvangers van Abalco® bestaan uit PVC en zijn uitgevoerd met twee richtingsveranderingen. Dit zorgt voor lage drukverliezen in de luchtstroom. Door de diverse afmetingen, zijn ze eenvoudig te plaatsen in de installatie. Het lage gewicht zorgt voor een eenvoudige bediening. Dankzij het hydrofiel materiaal is het water dat over de vorm stroomt een goed verdeelde vloeistoffilm.

Bovendien voldoen de PVC druppelvangers aan de strengste normen, zoals CTI normen 136 en ASTM E-84. Dit heeft diverse voordelen:

  • Vlamvertraging en brandwerendheid (ASTM E-84)
  • Hoge belastbaarheid
  • Weerstand tegen de meeste chemicaliën en biologische agressie

Verwisselen en technisch reinigen door Abalco®

Abalco biedt diverse druppelvangers aan. Deze variëren in afmeting en bedrijfstemperatuur. Deze vindt u bij onze producten.

Abalco® is specialist in het verwisselen en technisch reinigen van druppelvangers. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u meer informatie over het gebruik hiervan in uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot plaatsen of reinigen van de druppelvangers in uw installatie.

 

Beschikbaar voor:

Scroll To Top