Skip to content

Inductie units reinigen

De drie voordelen van inductie units reinigen

Abalco® is specialist in ventilatorconvectoren en inductie units reinigen

Abalco® reinigt uw ventilatorconvectoren

Inductie units en ventilatorconvectoren zorgen ervoor dat een ruimte op de gewenste temperatuur verwarmd of gekoeld wordt. Daarnaast kunnen ze ook dienen voor het ventileren van de ruimte. Via een rooster wordt geconditioneerde, circulerende lucht de ruimte ingeblazen. De circulerende lucht neemt stof en vuil met zich mee. Dit zorgt ervoor dat het systeem gemakkelijk verstopt en vervuild raakt. De lucht komt hierdoor moeilijker op de juiste temperatuur. Het gevolg hiervan is dat het rendement van uw installatie omlaag gaat. Ook raken onderdelen sneller verstopt, met storingen en defecten als gevolg. Bovendien is de combinatie van warme lucht en condens een ideale broedplaats voor schimmels en bacteriën. Deze schimmels en bacteriën worden vervolgens de ruimte ingeblazen met onhygiënische omstandigheden en een verhoogd ziekteverzuim als gevolg. Tijdig uw ventilatorconvectoren of inductie units reinigen voorkomt deze problemen. Zo bespaart u geld, houdt u een optimaal werkende installatie en hygiënische ruimtes in uw gebouw!

Sick Building Syndrome

Wanneer inductie units en ventilatorconvectoren niet tijdig worden gereinigd, is er een grote kans op de groei van micro-organismen. Dit heeft als gevolg dat de systemen na verloop van tijd een permanente infectiebron worden. De stromende lucht verspreidt de bacteriën gemakkelijk door de ruimte waardoor een onhygiënische omgeving ontstaat. Het zogenaamde Sick Building Syndrome (SBS) treedt dan op. Bovendien tasten micro-organismen metalen aan waardoor de levensduur en capaciteit van de installatie wordt gereduceerd. Periodieke inspectie van inductie units of ventilatorconvectoren voorkomt dit probleem.

Inductie units reinigen door Abalco®

Specialisten van Abalco® kunnen uw inductie units reinigen

Specialisten halen inductie units uit het plafond om deze te reinigen

Abalco® is specialist in het technisch reinigen en desinfecteren van uw systeem. Wilt u uw ventilatorconvectoren of inductie units reinigen? Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van inductie units verzekerd zijn op het gebied van hygiëne, luchtkwaliteit en optimale werking? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw ventilatorconvectoren of inductie units.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top