Skip to content

Airsocks reinigen

Airsocks reinigen

Airsocks reinigen voor hygiëne en energiebesparing

Airsocks zijn flexibele, textiele kanalen die lucht transporteren en verdelen over een ruimte. Het textiel waar de airsocks van gemaakt zijn, zorgt er voor dat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt over de ruimte, maar is daarnaast ook een filter voor stof. Door de circulerende lucht, kan het kanaal gemakkelijk vervuild raken met schimmels, stof en andere deeltjes die in de lucht zweven. Deze vervuiling wordt vervolgens door de airsock verdeeld over de ruimte, met onhygiënische omstandigheden tot gevolg. Daarnaast zorgen de schimmels voor slijtage van de kanalen. Zeker in combinatie met vocht kunnen de airsocks gemakkelijk scheuren met een defecte installatie als gevolg. Tijdig de airsocks reinigen zorgt er dan ook voor dat ze goed blijven functioneren en  dat het comfort in de ruimte behouden wordt.

Airsocks reinigen in de voedingsmiddelenindustrie

Laat zeker in de voedingsmiddelindustrie tijdig uw airsocks reinigen

Indien airsocks in de voedingsmiddelenindustrie worden gebruikt, is tijdig reinigen van extra belang

Indien airsocks in de voedingsmiddelenindustrie worden toegepast, is het tijdig airsocks reinigen van extra belang. De strategie ten aanzien van voedselveiligheid wordt steeds duidelijker (transparanter) en de wettelijke maatregelen evolueren voortdurend. Al geruime tijd wordt de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid (HACCP/BRC/GLOBALGAP/IFS/Halal & GMP+) bij het management van levensmiddelenbedrijven neergelegd. Abalco® adviseert u om uw airsocks frequent te inspecteren, bemonsteren c.q. technisch reinigen, drogen en desinfecteren. Denk hierbij aan een halfjaarlijkse inspectie van uw lucht verdeel kanalen.

Sick Building Syndrome

Wanneer het airsocks reinigen niet tijdig gebeurt, is er een reële kans op de groei van micro-organismen. Dit heeft als gevolg dat de luchtkanalen na verloop van tijd een permanente infectiebron worden. De stromende lucht verspreidt de bacteriën gemakkelijk door de ruimte waardoor een onhygiënische omgeving ontstaat. Het zogenaamde Sick Building Syndrome (SBS) treedt dan op. Bovendien tasten micro-organismen metalen aan waardoor de levensduur en capaciteit van de installatie wordt gereduceerd. Periodieke inspectie van de airsocks kan dit probleem voorkomen.

Airsocks reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist in het technisch reinigen en desinfecteren van uw airsocks. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van airsocks verzekerd zijn op het gebied van hygiëne, luchtkwaliteit en optimale werking? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw airsocks.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top