Skip to content

Condensors / drycoolers reinigen

Waarom uw condensors/drycoolers reinigen?

condensors/drycoolers reinigen voorkomt storningen en onnodig energieverbruik

Tijdig uw condensoren reinigen houdt het rendement optimaal

Condensors en drycoolers zijn warmtewisselaars die gebruik maken van de warmte die vrij komt tijdens de faseovergang tussen vloeistof en gassen. Ze zijn opgebouwd uit koperen buizen en aluminium lamellen. Deze raken echter gemakkelijk vervuild, doordat vaak gebruik wordt gemaakt van buitenlucht en/of buitenwater. Er ontstaat dan een afzettingslaag die de warmteoverdracht sterk verminderd. Dit uit zich in een sterke daling van het rendement. Door tijdig uw installatie te reinigen, kunt u dit voorkomen.  Na een grondige inspectie en toepassing van energiebesparende maatregelen, beschikt u binnen no-time over een optimaal functionerende installatie.

Coating en rapportage

Abalco® kan niet alleen uw condensors/drycoolers reinigen, maar deze ook coaten

Voor optimale bescherming kan Abalco® uw installatie voorzien van speciale coatings

Naast condensors/drycoolers reinigen biedt Abalco® ook aan om uw installatie te coaten. Abalco® heeft hiervoor de speciale coatings Abalran® 219 en Heresite ontwikkeld die de lamellen beschermen en zorgen voor een verbeterde warmteoverdracht. Dit draagt bij om op ieder gewenst moment over een optimaal functionerende installatie te kunnen beschikken. Gereinigde en/of gecoate condensors worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of coaten digitaal krijgt opgestuurd.

Condensors/drycoolers reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist met betrekking tot condensors/drycoolers reinigen en desinfecteren. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van drycoolers of condensors verzekerd zijn op het gebied van optimale werking van uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw condensors of drycoolers.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top