Condensors / drycoolers reinigen

Waarom uw condensors/drycoolers reinigen?

condensors/drycoolers reinigen voorkomt storningen en onnodig energieverbruik

Tijdig uw condensoren reinigen houdt het rendement optimaal

Condensors en drycoolers zijn een specifiek type warmtewisselaars waarbij een faseovergang plaats vindt van een vloeibare naar gasvormige toestand. Condensors en drycoolers zijn opgebouwd uit aluminium lamellen en koperen buizen. De kleine afstand tussen deze buizen en lamellen zorgt voor een optimale warmte overdracht. Door milieu- en weersomstandigheden kan er echter vervuiling en corrosie optreden. Dit heeft een groot effect op het rendement van de luchtgekoelde condensors. Corrosie beïnvloedt de warmte overdracht tussen de leidingen en lamellen. Verontreiniging vermindert de luchtstroom in de condensor of drycooler. Hierdoor stijgt de condensatietemperatuur, neemt de koelcapaciteit af en gaat het systeem meer energie verbruiken. Als gevolg daarvan is het mogelijk dat de geïnstalleerde koelinstallatie het laat afweten op het moment dat deze onmisbaar is. Tijdig uw condensors/drycoolers reinigen voorkomt deze problemen.

Coating en rapportage

Abalco® kan niet alleen uw condensors/drycoolers reinigen, maar deze ook coaten

Voor optimale bescherming kan Abalco® uw installatie voorzien van speciale coatings

Naast condensors/drycoolers reinigen biedt Abalco® ook aan om uw installatie te coaten. Abalco® heeft hiervoor de speciale coatings Alabran® 219 en Heresite ontwikkeld die de lamellen beschermen en zorgen voor een verbeterde warmteoverdracht. Dit draagt bij om op ieder gewenst moment over een optimaal functionerende installatie te kunnen beschikken. Gereinigde en/of gecoate condensors worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of coaten digitaal krijgt opgestuurd.

Condensors/drycoolers reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist met betrekking tot condensors/drycoolers reinigen en desinfecteren. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van drycoolers of condensors verzekerd zijn op het gebied van optimale werking van uw installatie? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw condensors of drycoolers.