Skip to content

Stoomketels / vlampijpen

Chemisch reinigen stoomketels

Het chemisch technisch reinigen van stoomketels is een discipline waaraan de hoogste eisen worden gesteld op het gebied van veiligheid, techniek en milieu. De juiste waterbehandeling c.q. ontharding van suppletiewater zorgt dat uw stoomketel in goede conditie blijft. Ondanks hetgeen hierboven omschreven, is het niet uit te sluiten dat er zich ketelsteen afzet tegen de wanden van uw stoomketel, wat een reiniging noodzakelijk maakt.

Tijdens een keuring (veelal om de 2 jaar) zal wellicht ketelsteen geconstateerd worden, waardoor een keurende instantie putcorrosie en/of haarscheurtjes niet kan beoordelen. Een keurende instantie zal u adviseren de ketel deskundig te laten reinigen. Abalco® Service BV kan dit geheel voor u uitvoeren waarna Technical Support voor de juiste waterbehandeling en/of ontharding kan zorgen.

Abalco® is gespecialiseerd in het reinigen van stoomketels en neemt daarom graag uw zorgen uit handen. Abalco® werkt altijd volgens de veiligheidsvoorschriften en actuele regelgeving. Hierdoor kunt u de reiniging zorgeloos overdragen. Na de reiniging voorzien wij uw stoomketel van een sticker met de datum en reiniging.

Mechanisch reinigen vlampijpen

De vlampijpen van stoomketels kunnen door ons mechanisch gereinigd worden. Wij hebben de juiste apparatuur om deze efficiënt te reinigen, zonder de pijpwand te beschadigen. Hierdoor gaat uw installatie langer mee en bespaart u op uw energiekosten.

Reiniging of volledige ontzorging stoomketels

Neemt u gerust geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Wij zullen u uitgebreid informeren op locatie over reiniging of volledige ontzorging!

Scroll To Top