Skip to content

Zonnepanelen en heatpipes

Toename van zonnepanelen in Nederland

Dankzij een hogere efficiëntie en lagere aanschafprijs, worden zonnepanelen steeds meer gebruikt in Nederland. Volgens greenbyte.com produceert Nederland in 2015 ruim 1,4 MW aan zonne-energie. Dit wordt voornamelijk geproduceerd door consumenten met panelen op het dak van hun huis. Echter, de grootschalige parken met zonnecellen komen steeds meer op. Hierdoor neemt de hoeveelheid zonne-energie die in Nederland wordt geproduceerd steeds verder toe. Echter, bij vervuiling van zonnepanelen zal minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst sterk afneemt. Dit kan oplopen tot 25% energieverlies. Ook verkort vervuiling de levensduur van uw panelen. Een goede, periodieke reiniging en inspectie is dus onmisbaar!

Solar Cleaning Technologies (SCT)

Het reinigen van zonnepanelen is zeer technisch doordat deze niet beschadigd mogen worden en er geen sporen van aanslag of kalk achtergelaten mag worden. Solar Cleaning Technologies is een onderdeel van de Abalco Group® en de nieuwe specialist in het technisch reinigen, ontvetten en onderhouden van uw zonnepanelen en heatpipes. SCT is opgericht met het doel ervoor te zorgen dat bestaande panelen efficiënt en rendabel kunnen blijven draaien. Abalco® heeft hiervoor speciale biologisch afbreekbare producten ontwikkeld. Ook het inwendig chemisch/technisch reinigen van uw zonnecollectoren behoort tot onze disciplines. Vuil- en vetafzetting aan de binnenzijde van de collectoren zorgt er namelijk voor dat de warmteoverdracht terug loopt. Abalco® zorgt ervoor dat uw zonnecollectoren op een zorgvuldige manier inwendig gereinigd worden. Na deze behandelingen zijn uw zonnecollectoren weer uiterst schoon, zodat u het maximale uit uw panelen kunt halen!

(Inwendig) technisch reinigen van zonnepanelen

Abalco® heeft ruime ervaring met het (inwendig) technisch reinigen van zonnepanelen en heatpipes. Wilt u als beheerder of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimaal rendement van uw zonnecellen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud. Samen met u stellen we een controle- en onderhoudsplan op. Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal rendement en een langere levensduur van uw panelen!

Scroll To Top