Skip to content

Luchtkoelers en verdampers

Verdampers en luchtkoelers

Verdampers en koelers behoren tot een specifiek type warmtewisselaars. Hierbij wordt de restwarmte die ontstaat tijdens een industrieel proces verwijderd.

Vervuilde en gereinigde verdamper

Waarom uw verdampers reinigen?

Verdampers en luchtkoelers raken echter gemakkelijk vervuild door vetten, schimmels en stof. Door deze vervuiling verliest de verdamper een groot deel van zijn koelcapaciteit, levensduur en is er kans op lekken. Ool is de vervuiling vaak een broeinest van schimmels en bacteriën. Dankzij ventilatoren wordt de vervuiling en de schimmels over de gehele ruimte verspreid, waardoor de algehele luchtkwaliteit sterk achteruit gaat en uw producten besmet kunnen worden. Dit kan leiden tot het zogenaamde Sick Building Syndroom. Daarnaast kan corrosie van de verdamper of luchtkoeler optreden. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht van de verdamper, waardoor de geïnstalleerde installatie meer energie gaat verbruiken en de capaciteit afneemt. Door periodieke controle en reiniging van uw luchtkoeler of verdamper, voorkomt u deze problemen. De levensduur van uw installatie wordt verhoogd en u behoudt gezonde omstandigheden in uw ruimtes.

 

Ervaring Abalco®

De specialisten van Abalco® hebben ruime ervaring met het reinigen van verdampers en luchtkoelers. Gereinigde en/of gedesinfecteerde verdampers (luchtkoelers) worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of desinfectie digitaal krijgt opgestuurd. Wilt u meer informatie over het technisch reinigen en desinfecteren van uw luchtkoeler en/of verdamper? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud. Samen met u stellen we een controle- en onderhoudsplan op. Hierdoor bent u verzekerd van een optimale werking en een gezonde leef- en werkomgeving in uw ruimtes.

Scroll To Top