Skip to content

Cv- en koudwatersysteem reinigen

Cv- en koudwatersysteem reinigen

 

Waarom uw cv- en koudwatersysteem reinigen?

De juiste temperatuur in uw huis, kantoor of utiliteitsgebouw is van levensbelang. In vrijwel alle gebouwen wordt de temperatuur geregeld met behulp van cv- en koudwatersystemen. Met behulp van leidingen brengen zij warm of koud water naar de ruimtes. Hierdoor kan de binnentemperatuur goed gereguleerd worden. Tijdig uw cv- en koudwatersysteem reinigen voorkomt storingen en zorgt ervoor dat uw rendement optimaal blijft.

Gevolgen van vervuiling van uw cv- en koudwatersysteem

De leidingen van een cv- en koudwatersysteem raken gemakkelijk vervuild. Dit gebeurt onder andere door zuurstof dat de leidingen binnendringt en voor roest afzetting zorgt. Ook brengt het rond stromende water deeltjes zoals kalk en mangiet met zich mee, die zich eveneens aan de leidingen hechten. Deze afzetting wordt ‘slib’ genoemd en zorgt er voor dat de inwendige diameter van de leidingen kleiner wordt. Door deze kleinere diameter is er minder warmteafgifte, waardoor ruimtes moeilijker op de gewenste temperatuur komen. Dit heeft een verlaagd rendement en een hogere gasrekening als gevolg. Daarnaast moet de circulatiepomp harder werken om al het water te verplaatsen. Het gevolg hiervan is dat de circulatiepomp sneller slijt, maar ook de driewegklep en warmte- en platenwisselaars raken als gevolg van het slib verstop en defect. Wanneer specialisten van Abalco® een cv- en koudwatersysteem reinigen, wordt het slib verwijderd.

Spoelen van uw systeem

Zodra u merkt dat uw cv- en koudwatersysteem niet goed meer verwarmt, uw energieverbruik omhoog gaat en u regelmatig last heeft van storingen, is het tijd voor een grondige reiniging van uw systeem. Een cv- en koudwatersysteem reinigen gebeurt door middel van spoelen. Met behulp van een spoelpomp worden de leidingen gespoeld, waardoor deeltjes zich en uw installatie weer optimaal functioneert. Het spoelen kan zowel preventief (periodiek onderhoud) als oplossingsgericht ingezet worden. Spoelen met enkel water werkt niet. Kleine luchtbelletjes die in het water aanwezig zijn, hechten zich vast aan de leidingen. Hierdoor wordt het probleem juist verergerd. Het is dan ook van belang de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken tijdens het spoelen.

Cv- en koudwatersysteem reinigen door Abalco®

Zodra het tijd is om uw cv- en koudwatersysteem te reinigen, komen de specialisten van Abalco® graag langs om uw installatie te spoelen. Wilt u als beheerder of eindgebruiker verzekerd zijn van een optimaal werkende installatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot reiniging en onderhoud van uw systemen. Samen met u stellen we een controle- en onderhoudsplan op. Hierdoor bent u verzekerd van een optimale warmteafgifte en een energiebesparing van 15-20% ten opzichte van een vervuild systeem.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top