Skip to content

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen

 

Effectief uw zonnepanelen reinigen?

Het is  van belang dat zonnepanelen circa 3 keer per jaar geïnspecteerd worden op (atmosferische) vervuiling en dat de zonnepanelen met regelmaat gereinigd worden. Zonnepanelen kunnen gemakkelijk vies worden door:

  • luchtverontreiniging
  • fijnstof
  • stuifmeel
  • zand
  • vogeluitwerpselen (één klodder scheelt al 5% energie)
  • bladeren
Zonnepanelen reinigen zorgt voor optimale energie productie

Zonnepanelen reinigen in april zorgt voor een optimale energie productie in de zomermaanden

April is een belangrijk moment in het jaar om de zonnepanelen te laten reinigen. Vanaf deze maand start de reeks met zonnige maanden van het jaar. De meeste zonuren vinden plaats in de maanden mei, juni en juli. De zonnige maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse energie opbrengst. Het is uitermate belangrijk dat de zonnepanelen gereinigd zijn zodat deze een extra rendement op de energieproductie kunnen leveren.

Meer rendement met gereinigde zonnepanelen

Door de atmosferische vervuiling van zonnepanelen zal er minder licht de zonnecellen van de zonnepanelen bereiken. Hierdoor zal de energieopbrengst afnemen. Wanneer u frequent uw zonnepanelen laat reinigen met daarvoor geschikte, volledig biologische reinigingsmiddelen, blijft de energieproductie gedurende het jaar optimaal, zeker in het voorjaar en in de zonnige zomermaanden. Bij het reinigen van uw zonnepanelen maken wij altijd gebruik van biologische afbreekbare producten om te zorgen dat we geen schade aanbrengen aan de zonnepanelen en de natuur.

De opstelling en de locatie van uw zonnepanelen bepaalt de uiteindelijke effecten van vuil op het zonnepaneel. Vuil zal de levensduur van zonnepanelen tevens verkorten en het is dus van belang de panelen frequent door een specialist als Abalco® te laten reinigen.

Het reinigen van zonnepanelen is zeer technisch doordat de zonnepanelen niet beschadigd mogen worden en er geen sporen van aanslag of kalk achtergelaten mag worden. Abalco® maakt gebruikt van speciale reinigingsmiddelen en gereedschap zodat u weer het maximale uit uw zonnepanelen kunt halen.

Ook inwendig technisch zonnepanelen reinigen

Ook het inwendig technisch reinigen van uw zonnecollectoren behoort tot onze disciplines. Door vuil- en/of vetafzetting aan de binnenzijde van de collectoren loopt de warmteoverdracht terug. Abalco® zorgt ervoor dat uw zonnepanelen op een zorgvuldige manier inwendig gereinigd worden.

Door uw zonnepanelen te laten reinigen door Abalco® hoeft u zelf niet het risico te nemen het dak op te gaan. Tijdens het reinigen van uw zonnepanelen controleren wij de panelen op defecten zodat uw zonnepanelen altijd maximaal presteren. Als u meer wilt weten over zonnepanelen reinigen, laat het ons gerust weten. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. De complete zorg voor het reinigen van uw zonnepanelen voor een langere periode overdragen? Vraag dan naar onze service overeenkomsten.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top