Skip to content

Lektest onderzoek

Lektest onderzoek

 

Waarom een lektest onderzoek?

Zodra lekkage optreedt in de buizen van uw boiler, pijpenbundel of procesinstallatie, heeft dit diverse nadelige gevolgen voor uw proces. De productkwaliteit en de efficiëntie van uw installatie zullen sterk afnemen. Hierbij komen ook de veiligheid en het milieu in het geding. Daarnaast leidt een lekkage vaak tot een storing met een shutdown van het productieproces tot gevolg. Met een lektest onderzoek van Abalco® wordt snel en eenvoudig in kaart gebracht in welke buizen van uw installatie de lekkage zit. Hierdoor kunt u gericht handelen tijdens een storing of calamiteit.

Lektest onderzoek Abalco®

Tijdens een lektest onderzoek van Abalco® komen onze inspecteurs bij u langs om uw installatie te testen op lekkage. Bij dit onderzoek worden mogelijke knelpunten en problemen in uw installatie in kaart gebracht. Dit helpt u om snel en gericht te kunnen handelen tijdens een storing of calamiteit.

Het onderzoek kan gebeuren als reactie op een storing, maar kan ook preventief plaatsvinden. Preventief gebruik maakt het mogelijk om onderhoud aan uw installatie beter te plannen. Op deze manier houdt u uw productkwaliteit en het rendement van uw installatie hoog.

Werking lektest onderzoek

Tijdens lektest onderzoek wordt met behulp van een lektester de buis gecontroleerd op lekkage

Een lektester trekt de buis vacuüm en controleert de onderdruk

Abalco® gebruikt verschillende methodes voor het lektest onderzoek. De gewenste methode is afhankelijk van het type systeem en of het systeem in werking is tijdens het testen of niet. Abalco® maakt gebruik van de vacuümtechniek. Hierbij wordt met behulp van een speciale lektester de buis vacuüm getrokken totdat de gewenste drukwaarde is bereikt. Deze onderdruk wordt na een vacuüm standtest gecontroleerd op de lektester. Wanneer de druk is teruggelopen, is er sprake van lekkage.

Naast efficiënt is de vacuümtechniek ook nog eens milieuvriendelijk. Waar bij andere technieken soms schadelijke gassen zoals CFK’s gebruikt worden om door middel van overdruk een lekkage te meten, zijn bij de vacuüm lektest geen gassen nodig.

Specialisten van Abalco®

Abalco® is specialist in het lektest onderzoek voor uw pijpenbundels. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Wilt u als beheerder en/of eindgebruiker van pijpenbundels verzekerd zijn op het gebied van veiligheid, productkwaliteit en optimale werking? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Graag bespreken we met u de mogelijkheden met betrekking tot lektest onderzoek, zowel preventief als na een storing of calamiteit.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top