Skip to content

Koeltoren / verdampingscondensor reinigen

Geld besparen door koeltoren reinigen?

Tijdis uw koeltoren reinigen zorgt ervoor dat de warmteafvoer optimaal blijft

Koeltorens voeren warmte af die ontstaat tijdens industriële processen

Koeltorens en verdampingscondensors zorgen ervoor dat de warmte die gegenereerd wordt bij procesindustrie afgevoerd wordt. In koeltorens varieert de temperatuur van het water en vormt daardoor een ideale omgeving voor bacteriegroei. De kans op legionellabesmetting neemt dan ook toe.

Volgens de huidige wet- en regelgeving dient de eigenaar van koeltorens en/of verdampingscondensors een verplichte reinigingsprocedure te volgen. Zo kan men tijdig maatregelen nemen tegen de legionellabacterie.  Door het onderhouden van uw verdampingscondensor of koeltoren, beperkt u tevens kalkafzetting en algengroei. U voorkomt storingen en beperkt u uw energieverbruik. Tijdig uw verdampingscondensor en/of koeltoren reinigen zorgt dus voor hygiënische omstandigheden en bespaart u geld!

Reiniging door Abalco®

Abalco® is gespecialiseerd in verdampingscondensors en koeltorens  reinigen volgens het wettelijk voorgeschreven reinigingsprocedé De gehele koeltoren en/of verdampingscondensor wordt bij deze behandeling gereinigd waaronder sproeisysteem, (centrale) waterbak en bakzeef. Verschillend per koeltoren dient er 1 tot 12 keer per jaar een watermonster genomen te worden. De uitblaasscones en druppelvangers moeten regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd worden. Naast het reinigen biedt Abalco® een zinklaagdikte meting, mechanisch onderhoud en het leveren van losse onderdelen. Ook zijn wij expert in het passiveren van een nieuwe pijpenbundel (coil) van een verdampingscondensor.

Verdampingscondensor of koeltoren reinigen door Abalco®

Abalco® is specialist in het technisch reinigen en desinfecteren van uw verdampingscondensor of koeltoren. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren. Graag nemen wij uw zorgen uit handen door uw verdampingscondensor of koeltoren te reinigen.
Abalco® inventariseert uw koeltoren en/of verdampingscondensor op de vervuilingsgraad, waarna in overleg met u het reinigingsprocedé wordt toegelicht en besproken. In samenwerking met Abalco® Technical Support BV kunnen we u volledig ontzorgen door een SLA te vervaardigen waarin alle disciplines* worden omschreven conform AI32 en ISSO 55.3

 

Tijdis uw koeltoren reinigen zorgt ervoor dat de warmteafvoer optimaal blijft

Beschikbaar voor:

Scroll To Top