Skip to content

Luchtkoelers en verdampers reinigen

3 Voordelen van verdampers reinigen

Tijdig verdampers reinigen zorgt voor een optimale werking

Vervuilde verdampers

Verontreiniging en corrosie hebben veel invloed op de efficiëntie van verdampers en luchtkoelers. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht en verontreiniging vermindert de capaciteit (luchtstroom) van de verdamper, waardoor de installatie meer energie verbruikt en de werking afneemt. Door het  tijdig luchtkoelers en verdampers reinigen, houdt u de efficiëntie en levensduur hoog en uw energieverbruik laag. Bovendien zorgt u voor een goede luchtkwaliteit en hygiëne.

Hygiëne en voedselveiligheid

Vervuilde verdampers zijn een broeinest van schimmels en bacteriën, die door de aanwezige ventilatoren door de gehele ruimte verspreid kunnen worden met besmetting van uw (voedsel-) producten als gevolg. Al geruime tijd wordt de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid (HACCP, BRC, GLOBALGAP, IFS, Halal & GMP+) bij het management van levensmiddelenbedrijven neergelegd. Hoewel de strategie van de overheid steeds duidelijker (transparanter) wordt, evolueren de wettelijke maatregelen voortdurend. Het is daarom voor het management vaak onmogelijk om constant op de hoogte te zijn van de nieuwste wet- en regelgeving. Abalco® is van deze wetgeving op de hoogte en neemt het management deze zorg uit handen. Gereinigde en/of gedesinfecteerde verdampers (luchtkoelers) worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die wij nadat we uw luchtkoeler of verdamper reinigen en/of desinfecteren, digitaal opsturen.

Verdampers reinigen door Abalco®

Gereinigde verdamper

Gereinigde verdamper

Abalco® biedt u als installateur en/of eindgebruiker een service zodat de omschreven wet- en regelgevingen gewaarborgd wordt.Doordat wij tijdig uw luchtkoeler of verdamper reinigen, blijven de geïnstalleerde onderdelen optimaal functioneren. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren over het technisch reinigen of desinfecteren van uw luchtkoelers en/of verdampers. Op deze manier bent u verzekerd van optimale hygiëne, luchtkwaliteit en werking van uw installaties. De complete zorg voor het reinigen van uw luchtkoelers en/of verdampers voor een langere periode overdragen? Vraag dan naar onze service overeenkomsten.

Beschikbaar voor:

Scroll To Top