Verdampers en koelers reinigen

verdampersVerontreiniging en corrosie hebben veel invloed op de efficiëntie van verdampers en luchtkoelers. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht en verontreiniging vermindert de capaciteit (luchtstroom) van de verdamper, waardoor de installatie meer energie verbruikt en de werking afneemt. Door het tijdig (periodiek) reinigen van verdampers en luchtkoelers, houdt u de efficiëntie en levensduur hoog en uw energieverbruik laag. Bovenal zorgt u echter voor een goede luchtkwaliteit en hygiëne.

Hygiëne en voedselveiligheid

Vervuilde verdampers zijn een broeinest van schimmels en bacteriën, die door de aanwezige ventilatoren door de gehele ruimte verspreid kunnen worden met besmetting van uw (voedsel-) producten als gevolg. Al geruime tijd wordt de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid (HACCP/BRC/GLOBALGAP/IFS/Halal & GMP+) bij het management van levensmiddelenbedrijven neergelegd. Hoewel de strategie van de overheid steeds duidelijker (transparanter) wordt, evolueren de wettelijke maatregelen voortdurend. Het is daarom voor het management vaak onmogelijk om constant op de hoogte te zijn van de nieuwste wet- en regelgeving.
Abalco® neemt het management deze zorg uit handen. Wij bieden u als installateur en/of eindgebruiker een service zodat de omschreven wet- en regelgevingen gewaarborgd wordt en de geïnstalleerde installatiedelen optimaal blijven functioneren.

Rapportage

Gereinigde en/of gedesinfecteerde verdampers (luchtkoelers) worden door Abalco® voorzien van een reinigingssticker (jaar en maand van uitvoering). Tevens wordt er een digitale rapportage vervaardigd die u na reiniging en/of desinfectie digitaal krijgt opgestuurd.

Technisch reinigen en desinfecteren

Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u inhoudelijk te adviseren over het technisch reinigen of desinfecteren van uw luchtkoelers en/of verdampers. Op deze manier bent u verzekerd van optimale hygiëne, luchtkwaliteit en werking van uw installaties. De complete zorg voor het reinigen van uw luchtkoelers en/of verdampers voor een langere periode overdragen? Vraag dan naar onze service overeenkomsten.