Skip to content

Betrouwbare koelwaterbehandeling,

zonder chemicaliën.

Water wordt vaak ingezet als koelmiddel in koeltorens en verdampingscondensors, maar dit kan leiden tot kalkafzetting, corrosie en de groei van biologie en legionella. Om dit tegen te gaan worden er hardheidsstabilisatoren, corrosie-inhibitoren en biociden aan het koelwater toegevoegd. Deze zijn echter kostbaar en bovendien belastend voor het milieu.

Om in de toekomst voldoende water van goede kwaliteit tot onze beschikking te hebben, is het belangrijk dat we minder chemicaliën en water gaan gebruiken. Abalco heeft aangetoond dat chemie voor koeltorens en verdampingscondensors tot het verleden hoort en enorm veel water kan besparen. 

Lees hieronder hoe het werkt

Slim & effectief tegen calcium en legionella

Onze oplossing is een compacte machine. Koelwater wordt door een reactiekamer gepompt waar kalk middels elektrolyse mechanisch door een gepatenteerd mechanisme wordt verwijderd. Er is geen voorbehandeling van het water nodig wat aanzienlijk scheelt in energieverbruik en investeringskosten.

Tijdens deze elektrolyse worden er ook OH - ionen gevormd, waardoor de PH-waarde stijgt welke beschermend optreedt tegen corrosie. Aanwezige chlorides worden omgezet naar actief chloor, wat de groei van biologie en legionella tegengaat.

Wilt u meer weten over meer weten over de exacte werking van onze machine? Wij kunnen u een korte animatie toesturen waarin de functionaliteit van de installatie wordt weergegeven. Vraag hieronder een link naar de video aan.

waterbehandeling-installatie

Nieuw of als vervanging van uw traditionele installatie

Deze waterbehandeling kan geïntegreerd worden in nieuwe ontwerpen, maar ook als retrofit in bestaande koelwater installaties. De installatie is bovendien zeer onderhoudsarm, wat leidt tot nagenoeg geen downtime.

Wereldwijd zijn er al duizenden installaties in gebruik waarmee deze technologie zich bewezen heeft als een duurzaam en kosteneffectief alternatief voor chemische koelwaterbehandeling. Abalco heeft in samenwerking met een innovatieteam en onafhankelijke laboratoria deze installatie langdurig volledig getest in Nederland en vergeleken met traditionele aanbieders.

Korte terugverdientijd & subsidie

Naast de aanschaf brengt het gebruik van chemische additieven voor koelwaterconditionering ook kosten mee voor handling en opslag. De prijzen van toevoegingen zoals stabilisatoren, biocides en corrosie inhibitoren zijn de laatste jaren explosief gestegen. Bovendien degraderen ze  over tijd, waardoor het waterverbruik op de lange termijn veel hoger ligt.

Met onze oplossing zijn zeer korte terugverdientijden haalbaar. Bovendien zijn subsidies zoals de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) mogelijk.

pngkit_roi-png_9821425

Meer weten? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll To Top